Kunnallisjärjestö otti voimakkaasti kantaa vanhustenhoitoon – lue kannanotto tästä* * * * *

Keskustan Iisalmen kunnallisjärjestön kevätkokous otti kantaa voimakkaasti sote-asioihin. Erityisesti kokousväkeä puhutteli vanhustenhoidon tilanne niin meillä Ylä-Savossa kuin laajemminkin Suomessa.

Keskustaväen mielestä vanhustenhoidon palvelutuotannossa tulisi pääpainon olla julkisella puolella. Palveluja arvioitaessa ja kilpailuttaessa on otettava aina huomioon myös laadulliset kriteerit. On huolehdittava siitä, että palveluihin kuuluu kodinomaisuus, yhteisöllisyys, turvallisuus sekä mahdollisuus viriketoimintaan. Henkilökunnalla on oltava aina aikaa kohdata ikäihminen. 

  • Keskusteluissa nousi esille suuri huolemme vanhustenhoidon tasa-arvoisesta toteutuksesta sekä hoitohenkilöstön paineista ja jaksamisesta, summaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tiina Karhu.

Kotihoidosta on kuulunut huolestuttavia asioita henkilökunnan jaksamisesta. Hoitajien vaihtuvuus on suurta, joka osaltaan saattaa johtua vastuun määrästä, yhä raskaampien asiakkaiden kotona hoitamisesta sekä kiireestä. On huolehdittava siitä, että asiakasmäärän muuttuessa voidaan välittömästi käyttää lisäresursseja laadun turvaamiseksi. Tiedonkulun on oltava moitteetonta, rohkeaa ja reaaliaikaista kentältä esimiehille.

Parhaillaan käytäviin hallitusneuvotteluihin lähetetään Iisalmesta muistutus, että vanhusväestön määrä tulee lisääntymään tulevina vuosina. Tämä vaatii hoitotyöhön taloudellista satsaamista jokaisella tasolla ja sitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne muokataan kestämään aidosti tulevaisuuden paineet.

Lisätietoja:       Tiina Karhu, keskustan Iisalmen kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *